SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Den skandinaviske brune bjørn
feb 15th, 2011 by Mikkel Stelvig

Den brune bjørn er den mest udbredte bjørn i verden. Der lever i dag omkring 200.000 brune bjørne i områder både i Skandinavien, Sydeuropa, Nordamerika og det meste af det russiske kontinent. Der findes et utal af underarter, hvoraf den nok mest kendte er Grizzlybjørnen, som lever i det nordvestlige USA og Canada.

I Skandinavien lever den europæiske underart af den brune bjørn. Den er noget mindre end sin nordamerikanske slægtning og vejer i nogle tilfælde kun halvt så meget. I Sverige, Finland og Norge er der en population på ca. 3000 bjørne, der oftest findes i de store uforstyrrede skovområder. Her kan de kan søge skjul i løbet af dagen og finde mad om natten. Bjørnene er helst aktive om natten, men i perioder med sparsomme føderessourcer er de nødt til også at være aktive i dagstimerne, for at finde nok mad. Read the rest of this entry »

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa